jednym z naszych projektów jest HelloFoto.pl - profesjonalna fotografia.
HelloFoto.pl to nasza nowa marka, dawniej działaliśmy pod inną, jednakże w wyniku połączenia i współpracy kilku osób zajmujących się tym - powstało coś takiego.
Przechodzę do rzeczy - proszę o ocenę tekstu reklamującego fotografię ślubną :
właśnie jestem świeżo po przeczytaniu tekstu ze strony głównej i szczerze pisząc (bo myślę, że tylko tak moje zdanie może być coś warte), to brakuje mi jakiejś niepowtarzalności i wprowadzenia w klimat - wczucia się w osoby - w narzeczonych, którzy właśnie zasiedli do komputera w poszukiwaniu właściwego fotografa.
Z własnego doświadczenia wiem, że pierwsze co może przyciągać to nie tekst, a grafika i ta moim zdaniem jest tu nieciekawa - przyszła panna młoda wchodzi na stronę świetnego fotografa, który przynajmniej za takiego chce być uznawany i liczy na to, że sama strona pod względem wizualnym też będzie świetna, zaraz po niej może zachęcać tekst - oryginalny, oddziałujący na rozentuzjazmowanych narzeczonych - na ich emocje - doskonale wpasowujący się w klimat przygotowań przedślubnych, wyrażający zrozumienie dla ich oczekiwań.
Biorąc pod uwagę to wszystko, co napisałam wydaje mi się, że tekstowi z Twojej/Waszej strony czegoś jednak brakuje - także ładnego, przejrzystego układu.
Wysłany: Wto Sie 12, 2008 8:09 pm Re: Prośba o ocenę - HelloFoto.pl
Witam
Tekst według mnie jest moze i ciekawy natomiast za mało perswazyjny co to znaczy otóz to, że może i jest ciekawy, natomiast nie chce sie go czytać...DLACZEGO??
Otóz jest zlany w całość proponowałabym więcej zdięć działających na emocje i krótkie hasła reklamowe...grafika i zdięcia więcej nam powiedzą niz milion słów
Natomiast tło w kolorze zlotym lub srebnym, jak Panna Młoda wejdzie na stronkę powinna czuć atmosfere powinna mieć świadomość tego, że jest to niewątpliwie tematyka ślubna
Przydaloby się kilka niepoowtarzalnych zdięc nakładających się na siebie, ale nie obrączki czy gołąbki to już przestarzałe...
Proponuję pomysleć nad tym...
Pozdrawiam słonecznie i mam nadzieję ze trochę pomogłam:))
_________________ Marzenia się spełniaja kiedy Nasze mysli oscylują wciąż koło nich wówczas działania skierowane są zawsze w ich strone nawet wtedy kiedy robimy rzeczy banalne...
No ciekawy tekst
Ja kiedyś robiłem aukcje i korzystałem z usług Copywritingu firny Intensiver czy jakoś tak
Dobre teksty i oferty piszą bo aukcja poszła jak świeże bułeczki
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum