Forum o marketingu :: Kontrowersyjny sposób autopromocji agencji reklamowej

FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Statystyki  Rejestracja  Zaloguj

Forum o marketingu Strona Główna » Promocja » Reklama » Kontrowersyjny sposób autopromocji agencji reklamowej

Kontrowersyjny sposób autopromocji agencji reklamowej
Autor Wiadomość

Filip
Użytkownik

Wysłany: Pią Sty 23, 2009 10:11 pm   Kontrowersyjny sposób autopromocji agencji reklamowej

Nowo powstała warszawska agencja reklamowa Bed & Breakfast postanowiła zacząć działalność od mocnego i kontrowersyjnego uderzenia. Na swojej stronie internetowej zamieściła kontrowersyjną prezentację, łączącą symbolikę religijną, z treściami komercyjnymi. Użyto tam marek konsumenckich bez pytania o zgodę ich właścicieli, ciekaw jestem co sądzicie o takich pomysłach. Adres strony to www.bbagency.pl . Ciekaw jestem jakie są wasze opinie o tej stronie, i czy opisane wyżej praktyki uważacie za dopuszczalne.

Piotr R. Michalak 
Administrator

Wysłany: Pon Lut 02, 2009 3:42 pm   

Jak dla mnie - naciąganie na siłę, aby było "kreatywnie" i "kontrowersyjnie".

Mogło wyjść lepiej. Wyszło właśnie "na siłę", a co do kontrowersji, to widać jak na dłoni, że była ona celem kampanii.

Co jeszcze zobaczymy?

Były już jaja na krzyżu, było spowiadanie się w internetowym konfesjonale (robienie sobie jaj ze spowiedzi), a teraz mamy jajeczne 10 przykazań.

Ktoś jeszcze coś ciekawego wymyśli?

Rozumiem promować swoją agencję, ale nie za wszelką cenę.

Dolonda 
Użytkownik

Wysłany: Nie Maj 17, 2009 4:18 pm   Re: Kontrowersyjny sposób autopromocji agencji reklamowej

Reklama choć może kontrowersyjna, to ja bym ją nazwała niesmaczną i nietrafioną. Kontrowersja w reklamach często się sprawdza, ponieważ zwraca uwagę odbiorcy. Jednak by jej działanie było właściwe, nie może przekraczać pewnych granic. Tu granice zostały przekroczone i zamiast pozytywnych odczuć pozostaje tylko zniesmaczenie.

latexwear.pl
Użytkownik

Wysłany: Pią Cze 05, 2009 9:06 am   

Ale jaki efekt! W końcu mówi się tylko o takich reklamach które budzą kontrowersje.

Piotr R. Michalak 
Administrator

Wysłany: Pią Cze 12, 2009 12:57 pm   

Tak, ale zależy w jakim stylu i czy z dobrym smakiem. O tej reklamie nie zauważyłem, aby ktoś mówił, poza tym forum przynajmniej.

Odpowiedz do tematu