Nowo powstała warszawska agencja reklamowa Bed & Breakfast postanowiła zacząć działalność od mocnego i kontrowersyjnego uderzenia. Na swojej stronie internetowej zamieściła kontrowersyjną prezentację, łączącą symbolikę religijną, z treściami komercyjnymi. Użyto tam marek konsumenckich bez pytania o zgodę ich właścicieli, ciekaw jestem co sądzicie o takich pomysłach. Adres strony to www.bbagency.pl . Ciekaw jestem jakie są wasze opinie o tej stronie, i czy opisane wyżej praktyki uważacie za dopuszczalne.
Wysłany: Nie Maj 17, 2009 4:18 pm Re: Kontrowersyjny sposób autopromocji agencji reklamowej
Reklama choć może kontrowersyjna, to ja bym ją nazwała niesmaczną i nietrafioną. Kontrowersja w reklamach często się sprawdza, ponieważ zwraca uwagę odbiorcy. Jednak by jej działanie było właściwe, nie może przekraczać pewnych granic. Tu granice zostały przekroczone i zamiast pozytywnych odczuć pozostaje tylko zniesmaczenie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum