Forum o marketingu :: Nieruchomości Trójmiasto

FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Statystyki  Rejestracja  Zaloguj

Forum o marketingu Strona Główna » Promocja » Reklama » Nieruchomości Trójmiasto

Nieruchomości Trójmiasto
Autor Wiadomość

margot
Użytkownik

Wysłany: Sob Cze 23, 2007 9:38 am   Nieruchomości Trójmiasto

Witam
Proszę o ocenę mojej strony.

www.nieruchomosci-trojmiasto.pl

Co o tym sądzicie?
Chętnie zapoznam się z Waszą opinią . Będę wdzięczny za każdą uwagę.
Szczególnie zależy mi na opiniach
- czy serwis jest czytelny ?
- czy czegoś brakuje ?
- czy coś Waszym zdaniem jest niepotrzebne ?
- czy szukając nieruchomości ( mieszkania, domu, działki) w Trójmieście skorzystalibyście z naszej oferty ?
Pozdrawiam
Maciej
www.nieruchomosci-trojmiasto.pl

Piotr R. Michalak 
Administrator

Wysłany: Sro Wrz 05, 2007 12:01 am   

Po pierwsze, bardzo trafiona domena!

Po drugie... Banner flash na górze mi się spodobał. Szkoda tylko że menu jest schowane pod nim i nie widać go na stronie, trzeba przewijać pasek. Nieprofesjonalnie to wygląda, firma która Wam to robiła powinna poprawić. Tak przynajmniej jest u mnie pod Firefox 2.

Po trzecie. Zapoznaj się z badaniami Eyetrack III. Wyszukiwarka po prawej, wezwanie do akcji (telefon) po prawej - to samosabotaż. Idealnie by było mieć te rzeczy po lewej.

Po czwarte. Wszedłem na podstronę z newsem. Tekst jest za mały. Całe szczęście znam takie sztuczki jak ctrl + kółko myszy, co powiększa tekst... Ale nie każdy zna. Zalecam czcionkę o przynajmniej 2 rozmiary większą.

Po piąte. Strona jest ładna, niby wszystko gra, ale... W czym jest lepsza od np. Szybko.pl ? Potrzebujecie przewagi konkurencyjnej. To jest temat rzeka... mi się w powyższym serwisie podoba, że na mapce mam od razu naniesioną lokalizację nieruchomości. W czym jesteście najlepsi?

piecyk 
Użytkownik

Wysłany: Czw Lis 15, 2007 8:12 am   

Moim zdaniem zupełnie niepotrzebna jest sekcja LINKI, gdzie umieszczasz linki do katalogów, co w ogóle nie jest związane z branżą (nieruchomościami). Rozumiesz, że robisz to, bo dany katalog tego wymagał (on dodaje Ciebie, a Ty go - link), tak? IMO, nie warto.

Można by też pomyśleć o bardziej przyjaznych linkach.

Piotr wspomniał o mapce z zaznaczoną nieruchomością - zalecam się tym zainteresować, Google Maps i sprawa załatwiona. Firma, która stworzyła stronę na pewno sobie z tym poradzi.

Formularze, które wysyłają jakieś dane są sprawdzane za pomocą JavaScript, po stronie klienta. A konieczne jest też sprawdzanie po stronie serwera - tego nie ma.

Pola INPUT jakoś dziwacznie wyglądają, prawie ich nie widać:
w tym miejscu to widać

Czcionka - na pewno większa. A jeśli agencja kreatywna nie chce Wam ustawić większej ;-) to chociażby dodajcie możliwość zmiany wielkości czcionki - tutaj napisałem, jak to zrobić

Najważniejszą część serwisu - oferty nieruchomości - zostały oparte o JavaScript. W tym miejscu powinna być alternatywa. Mam świadomość, że wyłączoną obsługę JS ma zaledwie 4 czy 5% użytkowników, ale tego wymaga profesjonalizm, a zakładam, że firma która tworzyła stroną afiszuje się takowym.

To chyba tyle, przynajmniej na razie. ;-)

Odpowiedz do tematu