Co o tym sądzicie?
Chętnie zapoznam się z Waszą opinią . Będę wdzięczny za każdą uwagę.
Szczególnie zależy mi na opiniach
- czy serwis jest czytelny ?
- czy czegoś brakuje ?
- czy coś Waszym zdaniem jest niepotrzebne ?
- czy szukając nieruchomości ( mieszkania, domu, działki) w Trójmieście skorzystalibyście z naszej oferty ?
Pozdrawiam
Maciej
Po drugie... Banner flash na górze mi się spodobał. Szkoda tylko że menu jest schowane pod nim i nie widać go na stronie, trzeba przewijać pasek. Nieprofesjonalnie to wygląda, firma która Wam to robiła powinna poprawić. Tak przynajmniej jest u mnie pod Firefox 2.
Po trzecie. Zapoznaj się z badaniami Eyetrack III. Wyszukiwarka po prawej, wezwanie do akcji (telefon) po prawej - to samosabotaż. Idealnie by było mieć te rzeczy po lewej.
Po czwarte. Wszedłem na podstronę z newsem. Tekst jest za mały. Całe szczęście znam takie sztuczki jak ctrl + kółko myszy, co powiększa tekst... Ale nie każdy zna. Zalecam czcionkę o przynajmniej 2 rozmiary większą.
Po piąte. Strona jest ładna, niby wszystko gra, ale... W czym jest lepsza od np. Szybko.pl ? Potrzebujecie przewagi konkurencyjnej. To jest temat rzeka... mi się w powyższym serwisie podoba, że na mapce mam od razu naniesioną lokalizację nieruchomości. W czym jesteście najlepsi?
Moim zdaniem zupełnie niepotrzebna jest sekcja LINKI, gdzie umieszczasz linki do katalogów, co w ogóle nie jest związane z branżą (nieruchomościami). Rozumiesz, że robisz to, bo dany katalog tego wymagał (on dodaje Ciebie, a Ty go - link), tak? IMO, nie warto.
Można by też pomyśleć o bardziej przyjaznych linkach.
Piotr wspomniał o mapce z zaznaczoną nieruchomością - zalecam się tym zainteresować, Google Maps i sprawa załatwiona. Firma, która stworzyła stronę na pewno sobie z tym poradzi.
Formularze, które wysyłają jakieś dane są sprawdzane za pomocą JavaScript, po stronie klienta. A konieczne jest też sprawdzanie po stronie serwera - tego nie ma.
Czcionka - na pewno większa. A jeśli agencja kreatywna nie chce Wam ustawić większej to chociażby dodajcie możliwość zmiany wielkości czcionki - tutaj napisałem, jak to zrobić
Najważniejszą część serwisu - oferty nieruchomości - zostały oparte o JavaScript. W tym miejscu powinna być alternatywa. Mam świadomość, że wyłączoną obsługę JS ma zaledwie 4 czy 5% użytkowników, ale tego wymaga profesjonalizm, a zakładam, że firma która tworzyła stroną afiszuje się takowym.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum