Forum o marketingu :: Promowanie serwisu

FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Statystyki  Rejestracja  Zaloguj

Forum o marketingu Strona Główna » Promocja » Reklama » Promowanie serwisu

Promowanie serwisu
Autor Wiadomość

klonek
Użytkownik

Wysłany: Pon Lut 05, 2007 9:57 am   Promowanie serwisu

Witam wszystkich na nowym forum!
Ponad półtora roku temu stworzyłem hobbistycznie stonkę do nauki języka angielskiego. Zaprezentowany system nauki i odpowiednie podejście do osób zarejestrowanych sprawiły, że prowadzenie tej strony i ciągła jej rozbudowa stały się dla mnie moją najwiekszą pasją i jednocześnie sposobem na mały biznes.
Serwis stał sie popularny po kilku pozytywnych wypowiedziach jego użytkowników na forach dyskusyjnych. Nowi użytkownicy rejestrowali się i nadal się rejestrują w 90% z polecenia innych uzytkowników.
W moim przypadku okazuje się, że poczta pantoflowa to najlepsza i najbardziej skuteczna forma reklamy.
Jednak to dla mnie troche za mało. Próbowałem pozycjonowania w onet i w google. Jednak z powodu duzej konkurencji na słowa kluczowe "angielski", "słówka" jet to bardzo trudne.
Co według Was możnaby jeszcze zrobić, aby bardziej wypromować ten serwis?

Pozdrawiam
Krzysztof Klonowicz
http://www.slownictwo.pl

bdymecki
Użytkownik

Wysłany: Pon Lut 05, 2007 12:10 pm   Re: Promowanie serwisu

klonek napisał/a:

Jednak to dla mnie troche za mało. Próbowałem pozycjonowania w onet i w google. Jednak z powodu duzej konkurencji na słowa kluczowe "angielski", "słówka" jet to bardzo trudne.

O Onecie radzę zapomnieć. Pozycjonowanie tam to tragedia i właściwie sztuka magiczna.

Może do tego pozycjonowania w Google powinieneś wynająć jakiegoś profesjonalistę? A może zainwestuj w linki sponsorowane?

shamrock 
Użytkownik

Wysłany: Pon Lut 05, 2007 8:15 pm   

Spróbuj moze najpierw zapoznac sie z forum o pozycjonowaniu to naprawde nie jest aż tak trudne. Polecam to forum:http://forum.optymalizacja.com/index.php

Artur Zygmunt
Użytkownik

Wysłany: Czw Lut 08, 2007 3:38 am   

Jeśli chodzi o zlecanie pozycjonowania to proponuje odpuścić sobie oferty z allegro pt: "Dodaj swoją stronę do 1 000 000 wyszukiwarek za 9,90".

Sam się na to naciąłem i miałem szczęście, że google nie zbanowało mojej strony.

Zdecydowanie polecam stworzenie jakiegoś darmowego ebooka i wydanie go na przykład w Złotych Myślach.

Po pierwsze masz pewność, że jakieś 100 000 ludzi dostanie email z propozycją zapoznania się z Twoim ebookiem (o ile dobrze pamiętam ich baza jest tych rozmiarów)

Po drugie, jeśli ebook będzie naprawdę dobry to ludzie będą go sobie przesyłać i w ten sposób wygenerujesz sobie w miare stały dodatkowy ruch na stronie.

Taktyka sprawdzona w praktyce: po wydaniu ebooka "Sekrety czytania" mamy wzrost odwiedzin średnio o 200 dziennie w porównaniu do okresu sprzed ebooka.

Kolejna rzecz warta uwagi to artykuły udostępniane w serwisach takich jak artelis.pl, artykularnia.pl

Jedyny warunek: coś fajnego i wartościowego do przekazania.

SYNERGIA - Rozwijaj swój potencjał!
Pasywny Dochód BLOG

shamrock 
Użytkownik

Wysłany: Czw Lut 08, 2007 4:37 pm   

Jeśli juz mówimy o inteligetnym spamie to zachęcam do przeczytania tego artykułu : http://skocz.pl/dhco

Piotr R. Michalak 
Administrator

Wysłany: Wto Lut 13, 2007 1:24 pm   Re: Promowanie serwisu

klonek napisał/a:

Oprócz pozycjonowania, to proponuję nawiązać trochę aliansów strategicznych. Dumna nazwa, a o co chodzi?

Chodzi o to, abyś zgłosił się do innych serwisów edukacyjnych, których jest w Internecie sporo. Daj im materiały do publikacji. Oni dostaną content, Ty dostaniesz użytkowników.

Możesz im dać artykuły na stronę, z linkami do Twojej strony.

Możesz im stworzyć kurs mailingowy i podzielicie się tą listą (wspólnie będziecie korzystali - musicie wcześniej uzgodnić na jakich zasadach).

Itd. itp. Ściąga.pl to może być ciężki orzech do zgryzienia, ale nawiązanie współpracy z mniejszymi stronami, jak choćby sciagawa.pl może być proste i korzystne dla Ciebie, dla właścicieli stron i dla użytkowników - czyli w sumie dla wszystkich.

polinfor
Użytkownik

Wysłany: Pon Lut 26, 2007 4:33 pm   Re: Promowanie serwisu

klonek napisał/a:
Próbowałem pozycjonowania w onet i w google. Jednak z powodu duzej konkurencji na słowa kluczowe "angielski", "słówka" jet to bardzo trudne.

Serwis jest ciekawy, masz dobrą stronę - jest co promować w wyszukiwarkach... ale po co pod takie słowa jak "angielski" czy "słówka"? Zamiast pozycjonowania (baaaardzo drogiego) pod dwa-cztery słowa proponuję szersze pozycjonowanie z "pominięciem" tych najdroższych słów.

Google lubi dobre strony - o tym należy pamiętać! Popraw kod strony - optymalizacja SEO jest konieczna. Znalazłem sporo poważnych błędów.
Przeprojektuj stronę z tabel na div'y+CSS - rzecz bardziej zaawansowana ale daje wyszukiwarkom lepszy dostęp do treści strony.
Porzuć pozycjonowanie pod frazy - po optymalizacji obserwuj statystyki i linkuj sukcesywnie pod najpopularniejsze słowa - te ze statystyk.
Dla lepszego zaindexowania strony w google użyj Google SiteMaps (bardzo polecam)

A jak nie masz czasu na to wszystko to weź jakąś dobrą firmę od promocji w wyszukiwarkach.

Pozdrawiam
Domy Szczecin

klonek
Użytkownik

Wysłany: Pią Kwi 27, 2007 12:41 pm   Re: Promowanie serwisu

Cytat:

Serwis jest ciekawy, masz dobrą stronę - jest co promować w wyszukiwarkach... ale po co pod takie słowa jak "angielski" czy "słówka"? Zamiast pozycjonowania (baaaardzo drogiego) pod dwa-cztery słowa proponuję szersze pozycjonowanie z "pominięciem" tych najdroższych słów.

Dzięki polinfor. Twój post jest bardzo ceny. Potwierdzam tę teorię, że nie warto pozycjonować na najdroższe słowa kluczowe.
Właśnie wypromowałem swoją stronkę na inne słowa, a na fraze "nauka słówek przez internet" w google jestem nawet na pierwszej pozycji :)

Teraz będe testował, jak wpływa na pozycje zmiana tabel na divy
O wynikach oczywiście napisze niebawem.
Dzięki!

Pozdrawiam
Krzysztof Klonowicz
http://www.slownictwo.pl

Michal
Użytkownik

Wysłany: Sob Maj 10, 2008 2:19 pm   

Obecnie reklamujemy szkołę języków obcych Speak Up, jednak użytkownicy są zainteresowani nauką języków w formie kursu emailowego. Jeśli jesteś dalej zainteresowany promocją to wyślij mi na priv propozycję. Z naszej strony dysponujemy 150-200 tys ludzi w Twoim targecie - na liście mailingowej.

criss99
Użytkownik

Wysłany: Wto Lis 09, 2010 1:37 pm   

150-200tys ludzi... i ciekawe ile za to byś chciał pieniędzy.

To już lepiej skorzystać z oferty getclick.pl

trafisz do każdego polaka który jest zainteresowany daną tematyką...
Traffic/mailing czy jak tam sobie chcesz

fakt że tanie to nie jest, ale na pewno bardziej skuteczne

fn1984 
Użytkownik

Wysłany: Nie Sty 08, 2012 12:26 pm   

Witam.

Proponuję abyś nasycił swoje teksty na www frazami SEO (zgodnie z wymaganiami Googla Panda). Jeśli "produkujesz" materiały reklamowe, np. newslettery, artykuły sponsorowanelub reklamy internetowe to pamiętaj o systemie AIDA, na której opiera się profesjoanlny copywriting.

Pozdrawiam.

it-spleen 
Użytkownik
it-spleen

Wysłany: Nie Sty 08, 2012 6:05 pm   

Jeżeli nie przestaniesz swoich tekstów przesycać linkami, piszę do admina o bana! Pozdrawiam

nowoczesne meble kuchenne pruszków warszawa

Marcyl 
Użytkownik

Wysłany: Pon Sty 09, 2012 5:04 pm   

Niestety, też nie wiem, jak wam pomóc. Sam też niewiele wiem o pozycjonowaniu :(
Może tu Znajdziecie coś na ten temat:
http://www.jp2love.pl/wywiady.html

it-spleen 
Użytkownik
it-spleen

Wysłany: Pon Sty 09, 2012 5:13 pm   

Jaki to ma związek z ostatnimi wypowiedziami ?

nowoczesne meble kuchenne pruszków warszawa

kinga90000 
Użytkownik

Wysłany: Pon Mar 26, 2012 9:09 pm   

Do promowania serwisów można użyć programu Adder8. Ja go stosuję i ten bezpieczny program na razie spełnia moje oczekiwania. Jest prosty w obsłudze, więc każdy sobie z nim poradzi.

Odpowiedz do tematu